Logistikk er en viktig suksessfaktor skal du lykkes med netthandel

Logistikk er en vesentlig del av det å drive nettbutikk og blir stadig oftere et konkurransefortrinn.

Logistikk nettbutikker Colliflow

Skal du lykkes med netthandel, er logistikk en viktig nøkkel til suksess. Logistikk er en vesentlig del av det å drive nettbutikk og blir stadig oftere et konkurransefortrinn.

 

Sørg for effektiv lagring og optimal vareflyt

Et funksjonelt lagerareale og bestillingsrutiner som er strømlinjeformede og enkle, kombinert med et logistikksystem som fungerer godt er avgjørende for å lykkes med e-handel. En lagerløsning som enkelt kan tilpasses svingninger i vareutvalg og volum, kan skaleres opp i forbindelse med vekst og raskt håndtere ekspedering av ordre, er viktige elementer for å lykkes. Effektiv returhåndtering er også avgjørende.

 

Gi kundene dine flere leveringsalternativ

Hvilke leveringsalternativ du skal benytte er avhengig av hva slags type varer du selger, kundenes betalingsvilje og verdsettelse av leveringstid, tilgjengelighet og fleksibilitet. Nylige undersøkelser foretatt av blant annet Virke viser at folk har et ønske om å kunne velge hvordan varene blir levert og at det kan være en avgjørende faktor for hvilken nettbutikk de velger å handle i. Colliflow tilbyr gunstige avtaler med markedsledende transportører som for eksempel Bring og Postnord.

 

Skap en god kjøpsopplevelse

Leveringstid er nok den viktigste faktoren for om kunden din får en god kjøpsopplevelse. Men å motta en vare som er fint pakket inn gjør noe med den totale opplevelsen av handelen. Med rett emballasje kan også kostnader og pakketid reduseres og miljøet spares, samtidig som kundeopplevelsen blir bedre.

 

Finn den beste løsningen for dine forsendelser

EDI er et standardisert dataformat som inneholder frakt- og leveringsinformasjon. Dataene blir hentet ut fra hver enkelt ordre i nettbutikken og hentes over i nettbutikkens EDI-system, som igjen skriver ut fraktlapper som klistres på pakkene. Via EDI-systemet får den aktuelle transportøren automatisk informasjon om at nettbutikken har nye ordrer som skal sendes og transportselskapet kommer og henter pakkene, og sørger for å distribuere til sluttkunden. For eksempel EDI-Soft med multi-transportørplattformen CONSIGNOR, gjør det mulig å velge den beste løsningen for forsendelser, uavhengig av transportøre, ERP-system eller nettbutikkløsning.

 

Kunnskap gir deg fortrinn

Logistikk er et eget fagområde og kunnskap gir deg fortrinn. Du kan benytte et konsulentselskap som er spesialister innen logistikkledelse, hvor du kan få hjelp til å finne ut av hva som skal til for å gjøre et godt innkjøp, analysere transportkostnader, vite hva transport bør koste og utarbeide prognoser og lagermodeller. Dette er noe av det du har behov for å kunne noe om for å optimalisere logistikken i virksomheten:

  • Innkjøp og innkjøpets betydning for hele driften
  • Transportøkonomi og betydningen av ulike leveringskanaler til kundene dine
  • Beregne og optimere kostnader knyttet til lagring og distribusjon
  • Forståelse for hvordan de forskjellige logistikkløsningene påvirker leveringsservicen til kundene
  • Avdekke hvordan integrering av forsyningskjedene kan redusere logistikkostnadene

 

En av fordelene ved å outsource lageret er at du vil få tilgang til denne kompetansen. En profesjonell tredjepartsleverandør innen logistikk vil sørge for å gi deg den innsikten du har behov for og gi deg et konkurransefortrinn.

 

Dra fordeler av å outsource lageret >

rune wright

Rune Wright Lia

Logistikkrådgiver

Vil du dra nytte av å outsource lageret?

Ta kontakt for en uforpliktende gjennomgang av din logistikk.

Send e-post

Ønsker du å finne ut av hva outsourcing av lageret kan bety for din virksomhet?

Få en kostnadsfri og uforpliktende gjennomgang av din logistikk. Gjør det enkelt å vurdere dagens situasjon og få oversikt over potensialet i å sette ut lageret.

Kom i gang i dag!