Colliflow er Nordens første 3PL-aktør som tar i bruk Autostore

Colliflow leder an med Autostore-teknologi i Norden som første 3PL-aktør, og tilbyr effektiviserte lager- og logistikkløsninger.

Colliflow leder an med Autostore-teknologi i Norden som første 3PL-aktør, og tilbyr effektiviserte lager- og logistikkløsninger

Colliflow, Norges ledende tredjepartslogistikkleverandøren, som i år fyller 10 år, automatiserte deler av sitt lager i 2020. Dette er en toppmoderne oppgradering av deres lager- og logistikktjenester.

“Automatisering er en del av fremtiden, så å investere i et automatisert lager var en mindre risiko enn å ikke gjøre det”, forteller daglig leder Rune Wright Lia.

Automatisert lagerløsning sto klar sommeren 2020, tilgjengelig for over 60 av Colliflows kunder.

Colliflow har levert 3PL-logistikktjenester siden 2013. I 2020 bestemte selskapet seg for å automatisere deler av lagerdriften sin. Det var selskapet Element Logic som leverte AutoStore-anlegget. Selskapet sto også for installeringen av det automatiserte lageret som består av 9 600 kasser, tre porter og 10 roboter.

Det historiske bygget, som har stått i et halvt århundre, er nå hjem for et høyteknologisk automatisert lager.

colliflow skien 3

Colliflow sitt automasjonsanlegg ligger strategisk plassert på Skien Havneterminal. Med kunder som består av nettbutikker og bedrifter, hadde Colliflow i 2020 en omsetning på 35 millioner. De var ikke tvil om at de skulle satse på automatisering av lageret sitt, da dette ville være med på å ta bedriften videre inn i fremtiden og samtidig øke kvaliteten.

Et vanlig reollager tar mye større plass enn AutoStore

I forhold til konvensjonelle reollagerløsninger, er AutoStore langt mer plass-effektiv. Et tradisjonelt reollager ville ha krevd omkring 1000 m² plass, mens Colliflow sitt nye automatiserte lager kun bruker 350 m². Denne kompakte løsningen gir også mulighet for fremtidig utvidelse.

Fordelene med lagerautomatisering er mange og betydningsfulle:

AutoStore-lagersystemet tilbyr betydelig forbedret oversikt over lagerinnhold, raskere plukktid og høyere lagringstetthet, og er et sentralt verktøy for effektiv lagerhåndtering og optimal kundetilfredshet.

rune wright

Rune Wright Lia

Logistikkrådgiver

Vil du dra nytte av å outsource lageret?

Ta kontakt for en uforpliktende gjennomgang av din logistikk.

Send e-post

Ønsker du å finne ut av hva outsourcing av lageret kan bety for din virksomhet?

Få en kostnadsfri og uforpliktende gjennomgang av din logistikk. Gjør det enkelt å vurdere dagens situasjon og få oversikt over potensialet i å sette ut lageret.

Kom i gang i dag!