Referanser

PolarWheels

Det er en stor barriere å legge varelageret over i andres hender når du driver med detaljhandel. Jeg anbefaler alle gründere å ta logistikken inn i prosessen tidlig i planleggingsfasen. Vi så raskt at det ville lønne seg for oss å sette bort lageret i forhold til å lønne en person i eget hus. Logistikk er dessuten så innviklet at det ikke funker å kombinere stillingen med annet, som for eksempel administrative kontoroppgaver. Det ble masse feilplukk, og vi brukte mye tid på brannslokking.

Nå tenker jeg at det var riktig å sette bort lageret. Feilplukk forekommer så å si ikke. Da vi gjorde jobben selv, hadde vi massevis av feilsendinger. Vi måtte kaste oss rundt og pakke felger både sent og tidlig. Det fungerte helt greit, men var på ingen måte optimalt. I dag ønsker vi å outsource så mye som mulig av virksomheten vår til gode samarbeidspartnere; logistikken er ikke det verste å sette bort. Det har gått helt smertefritt. Det har gått over all forventning. I dag har det blitt sånn at jeg ikke tenker på logistikken i det hele tatt. Den går av seg selv.”

Jens Christian Holmen, gründer og daglig leder i PolarWheels

 

Skjermbilde 2014-05-25 kl. 20.23.29

Lightup.no har opplevd sterk vekst. Omsetningen har gått fra null til åtte millioner på tre år. Som en del av vår strategi valgte vi å outsource lagerhold og ordreutsendinger. Colliflow ble anbefalt av vår nettbutikkleverandør.

Etter et hyggelig møte med Colliflow, pakket vi og sendte varelageret vårt av gårde. Det gikk smertefritt siden Colliflow arrangerte frakten mellom lagrene og innlemmet i deres system. Nå er vi i full gang med et lager- og ordresystem som snakker med nettbutikken. Ordreflyten har blitt automatisert, og systemet funger veldig godt. Vi er spesielt fornøyde med at innkjøpsordrer opprettes automatisk etter behov. Hver dag sparer vi halvannen time bare på å slippe håndteringen av innkjøpsordrer.

Vi har ikke angret på vårt valg og kan anbefale Colliflow videre til andre. Dette er et team som yter god service, leverer kjapp ordrehåndtering og skaper oss en merverdi i form av kjappere leveringstider, spart tid hver dag og et mer profesjonelt inntrykk av vår bedrift.”

Martin Erlandsen, daglig leder i Lightup.no

 

Vil du finne ut av hva outsourcing av lageret kan bety for din virksomhet? Kom i gang her.