Kundehistorier

PolarWheels

 

Da Jens Christian Holmen ikke fant felgen han ville ha, og bestemte seg for å utvikle den selv, var det allerede med en visshet om at dersom ikke visse sider ved forretningsdriften er på plass, stopper alt. PolarWheels ble grunnlagt i 2011 basert på et ønske om å utvikle felger som er enkle å like, enkle å velge og enkle å bruke.

 

God økonomi i god logistikk

– Vi ønsker å være ledende i markedet, både på innovasjon og tilgjengelighet, forteller Jens Christian Holmen. – Tilgjengelighet og god logistikk går hånd i hånd. Sånn i ettertid synes jeg kanskje vi brukte litt vel lang tid på å finne en god logistikkløsning. For i dag er vi strålende fornøyde.

PolarWheels sjekket mulighetene for varehotell i Kina allerede mens virksomheten var i startgropa. Gründerne har reist rundt og studert en lang rekke forskjellige løsninger, men fant lenge ikke løsningen som innfridde.

– Logistikken er et av aspektene jeg ønsket å optimalisere med felgkonseptet vårt, sier Holmen. – Fagområdet logistikk var nytt for meg; vi brukte mye tid på å sette oss inn i hva god logistikk innebærer for virksomheten. I dag vet vi at det er god økonomi i god logistikk.

 

Slutt på feilplukk og brannslokking

Etter mange runder med ulike aktører landet PolarWheels på å håndtere logistikken selv, enn så lenge. I ettertid mener Holmen at det var heldig å sette seg inn hva det vil si å håndtere eget varelager før beslutningen ble tatt om å sette det bort. Da vet man hva man outsourcer og øker sjansene for en sømløs overgang. Nå er gründerne godt kjent med prosessen og vet hva god logistikk krever av ressurser.

– Det er en stor barriere å legge varelageret over i andres hender når du driver med detaljhandel. Jeg anbefaler alle gründere å ta logistikken inn i prosessen tidlig i planleggingsfasen. Vi så raskt at det ville lønne seg for oss å sette bort lageret i forhold til å lønne en person i eget hus. Logistikk er dessuten så innviklet at det ikke funker å kombinere stillingen med annet, som for eksempel administrative kontoroppgaver. Det ble masse feilplukk, og vi brukte mye tid på brannslokking.

Det var altså erkjennelsen om at logistikk krever fullt fokus, som fikk PolarWheels til å ta skrittet ut. Da gründerne til slutt oppdaget en logistikkleverandør som matchet deres forventninger, var all tvil som blåst bort.

 

Colliflow er best på logistikk, og vi på felger

Holmen forteller at PolarWheels rett og slett ikke våget å gi et stort selskap de ikke kjenner personlig, ansvaret for vareflyten.

– Vi hadde sett hvor uoversiktlig ting blir for kunder når pakker kommer på avveie; de må forholde seg til et stort system via et sentralbord. Colliflow er på mange måter en virksomhet som ligner på vår: En bedrift som legger stor vekt på nære kunderelasjoner og personlig oppfølging. Egentlig koker det ned til dette: Colliflow er best på logistikk, og vi på felger.

I dag er PolarWheels strålende fornøyde med sin logistikkleverandør.

– Nå tenker jeg at det var riktig å sette bort lageret. Feilplukk forekommer så å si ikke. Da vi gjorde jobben selv, hadde vi massevis av feilsendinger. Vi måtte kaste oss rundt og pakke felger både sent og tidlig. Det fungerte helt greit, men var på ingen måte optimalt. I dag ønsker vi å outsource så mye som mulig av virksomheten vår til gode samarbeidspartnere; logistikken er ikke det verste å sette bort. Det har gått helt smertefritt. Det har gått over all forventning. I dag har det blitt sånn at jeg ikke tenker på logistikken i det hele tatt. Den går av seg selv.

 

Ekspansjonsplanene ligger klare

PolarWheels setter nå alle krefter og all kompetanse inn på å få forretningsmodellen til å flyte her i Norge. Deretter ligger ekspansjonsplanene klare for en utvidelse til sammenlignbare markeder som Sverige og Danmark.

– Når vi nå har satt bort lageret, har kapasiteten på kontoret økt betraktelig. Vi ønsker å forvalte de nærmere 300 kundene vi har på en god måte. Samtidig vil vi gjøre en solid innsats for å trekke til oss flere kunder. Det har vi både ro og kapasitet til nå, avslutter Jens Christian Holmen.

Sammen med de beste i bilbransjen, deriblant Bård Eker, har Polar Wheels designet og utviklet sin egen felgkolleksjon for bileiere som ønsker å style bilen sin, gjøre den tøffere eller gi den et mer personlig preg. Det gis 5-års garanti på de ECE124-godkjente felgene, som designes og konstrueres i Norge, og produseres i Kina. Felgene har minst like god styrke og toleranser på geometri og overflatebehandling som originalfelger, og sortimentet omfatter hele 336 ulike artikler som passer til bilmerker flest.

 


Vi forteller deg gjerne mer om kundene våre og hva vi samarbeider om. Ta kontakt med oss for en prat >